Uitgelichte initiatieven

Het corporatiehuis is een initiatief van

In deze uitdagende masterclass bieden we de deelnemende duo's tijd en ruimte om de onderlinge relatie en samenwerking gericht te versterken. Om een ander en breder perspectief op elkaar te krijgen, om op een verfrissende manier naar hun samenwerking te kijken en bovenal: om een boost te geven aan een eigen klantgerichte samenwerkingsopgave.

close

De wereld van woningcorporaties verandert snel. Dat betekent dat je als directeur of bestuurder in een dynamische omgeving opereert en keuzes moet maken; richting moet bepalen. Natuurlijk leidt dat tot vragen en dilemma’s. Vaak ook over je eigen rol, je sturing en je gedrag. Die je niet altijd kunt of wilt delen in je eigen organisatie. Vanuit deze behoefte heeft het Corporatiehuis de leerlijn ‘Leidinggeven aan de corporatie van de 21e eeuw’ opgezet.

close

Inspiratiesessie: Wie kies jij om te zijn?

Als Corporatiehuis hebben we het plan opgevat om jaarlijks een bijeenkomst te organiseren voor een groter gezelschap dan we gangbaar in onze masterclasses of leerlijnen verwelkomen. Met een inspirerend en interactief programma, dat je “aan” zet. Waarin het accent ligt op “de mens” achter de professional, de huurder, de wijkbewoner en/of de klant. Natuurlijk mét een of meerdere, bijzondere gastspreker(s) en met verrassende interactie tussen de deelnemers. Je bent van harte welkom op de eerste editie!

close

Burgers tegenover politiek, wappies tegenover wokies, wij tegenover zij: de tegenstellingen tussen verschillende groepen in onze samenleving lijken steeds sterker en luidruchtiger te worden. Het politieke en maatschappelijke debat verhardt zich, waarbij de hakken in toenemende mate in het zand worden gezet. Moeten we ons serieus zorgen maken, of valt het allemaal wel mee? Krijgen kleine groepen simpelweg te veel aandacht van de (sociale) media en hebben we met elkaar in toenemende mate een vertekend beeld van de werkelijkheid? Of doet het minder ter zake of toenemende polarisatie een feit is of zo wordt beleefd? Hoe keren we met elkaar het tij en welke rol ligt daarin voor de woningcorporaties? Deze en andere vragen staan centraal in een leerzame, inspirerende en ook praktische masterclass.

close

Na een succesvolle, eerdere editie start het Corporatiehuis in september 2024 met de tweede editie van de leerlijn ‘Het onbehagen te lijf’. In deze leerlijn duik je als bestuurder van een woningcorporatie, zorg-/welzijnsinstelling of andere publieke organisatie diep in de wereld van maatschappelijke onrust, tweedeling en polarisatie. Grote thema's die we vanuit verschillende perspectieven analyseren. En steeds vertalen naar de betekenis voor de opgaven en werkwijze van je organisatie. En naar jou zelf, als bestuurder daarvan.

close

Wil je je leiderschap versterken en dat samen doen met leidinggevenden van andere woningcorporaties? Ben je bereid om kritisch naar jezelf te kijken? Dan is deze leerlijn echt iets voor jou!

close

Het Corporatiehuis

Het Corporatiehuis is dé plek voor persoonlijke (leiderschaps)ontwikkeling van bestuurders, leidinggevenden en commissarissen uit de corporatiesector. Het Corporatiehuis werkt volgens het voor/door principe: vanuit de ontwikkelbehoeften, uitdagingen en dilemma's van deelnemers zetten we bijeenkomsten en leerlijnen op. Zo sluiten we steeds aan op de thema’s en ontwikkelingen die relevant en interessant zijn voor de sector. We zorgen voor inhoudelijke verdieping, inspiratie en we faciliteren op energieke en verfrissende manier het gesprek. De inzichten die de deelnemers opdoen, delen we vervolgens breed in de sector. Samen komen we namelijk verder. 

Het Corporatiehuis is een initiatief van KWH; leden en niet-leden zijn welkom. 

 

 

Voor en door corporaties

HW Wonen zoekt naar nieuwe wegen en samenwerking met partijen die op gelijke wijze vernieuwing vorm wensen te geven. Het Corporatiehuis geeft hierbij een impuls.

Ben Pluimer
Directeur / Bestuurder
HW Wonen

Kennisbank

Actueel thema: Leerlijn het nieuwe sturen

Bekijk de hele kennisbank

Nieuws

Bekijk meer nieuws
Het corporatiehuis is onderdeel van KWH
Design Pressure Line realisatie Kōdo