Uitgelichte initiatieven

Het corporatiehuis is een initiatief van

Leerlijn het nieuwe sturen

In deze Leerlijn staat het thema ‘veranderen’ centraal. Doelgroep voor deze leerlijn zijn dan ook bestuurders die voor een veranderopgave staan. Die geïnspireerd willen worden om ‘anders’ met een veranderopgave om te gaan. Wat zijn je drijfveren voor verandering? Welke verandering wil je tot stand brengen? Hoe stuur je daarop als bestuurder? Het zijn vragen die tijdens de Leerlijn aan bod komen. De Leerlijn zal een combinatie van theorie en toepassing in de praktijk bevatten. Om deze reden is deze leerlijn ook zeer geschikt om samen met een collega (secondant) te gaan starten!

close

Leerlijn leiding geven aan de corporatie van de 21ste eeuw - editie 3

Op donderdag 10 januari 2019 start de 3e editie van de leerlijn Leidinggeven aan de corporatie van de 21e eeuw. Een leerlijn waarin vraagstukken als ‘koersen met een moreel kompas’ en ‘hoe werken netwerken en wat is jouw rol daarin’ in een kleine groep op een open en persoonlijke manier worden gedeeld. Initiatiefnemers van de leerlijn zijn Mariette Heemskerk van De Goede Woning en Mohamed Baba van Woonbron. Er is nog plaats voor 2 of 3 deelnemers. Ben je bestuurder of directielid en wil je jezelf in 2019 ontwikkelen op deze thema’s, kijk dan hieronder voor meer informatie en meld je aan.

close

Leerlijn leiding geven aan de corporatie van de 21ste eeuw - voor MT-leden

Wil je jezelf als MT-lid verder ontwikkelen? Ben je bereid om uit je comfortzone te stappen? En wil je dat doen, samen met andere MT-leden uit de corporatiesector? Dan is deze leerlijn jou op het lijf geschreven! In deze veelzijdige leerlijn ontwikkel je jouw skills en kwaliteiten als manager van een corporatie van nu en voor de toekomst.

close

Seminar verbindende corporatie, verbonden huurders

Participatie en formele zeggenschap kent vele vormen. Deze middag staan deze vormen echter eens niet centraal. Maar staan we stil bij de vraag waarom verbinding met je huurders eigenlijk nodig is. Hoe je je corporatie participatiebewust maakt. Welke trends we zien. En op welke wijze je dit als bedrijf kunt integreren op andere, minder traditionele wijze. We doen dit samen met een aantal vooraanstaande sprekers.

close

Leerlijn beweging met een onzeker perspectief

Exclusief voor en door de corporaties van De Vernieuwde Stad is de Leerlijn ‘Beweging met een onzeker perspectief’. Tijdens deze leerlijn gaan de corporatiebestuurders van dit platform van grootstedelijke corporaties met elkaar aan de slag om de actuele vraagstukken rondom organisatieontwikkeling en leiderschap gezamenlijk op te pakken.

In deze leerlijn delen de bestuurders ervaringen met elkaar en zoeken de verdieping op het thema. Uniek aan deze leerlijn is dat deze vormgegeven wordt door deelnemers zelf. Met elkaar bepalen ze een gezamenlijk leerdoel, waarbij uiteraard ook aandacht is voor persoonlijke leerdoelen. Inspirerende voorbeelden, intervisie en nieuwe inzichten gaan hand in hand deze Leerlijn.

close

Leerlijn sociale rechtvaardigheid

Sociale rechtvaardigheid is een beslissend element in sociale stabiliteit. Het gevoel van betekenis te zijn, erbij te horen en de verbinding van mensen en groepen zijn doorslaggevende factoren in sociale stabiliteit. Corporaties leveren op hun eigen manier hierin belangrijke bijdragen. Deze leerlijn verkent sociale rechtvaardigheid in brede zin en specifiek in relatie tot de woningmarkt. Wat is de rol en betekenis van ‘insluiten en uitsluiten’ in het wonen, wat hoort tot de verantwoordelijkheid van corporaties? Hoe zet je jouw invloed en leiderschap in om sociale rechtvaardigheid te bevorderen? Wat betekent dit voor jou als bestuurder? Dit soort vragen komen diepgaand aan bod.

close

Leerlijn leiding geven aan de corporatie van de 21ste eeuw - editie 1

Een exclusieve leerlijn waarbij het thema ‘Leiding geven aan de corporatie van de 21ste eeuw’ centraal staat. Georganiseerd door corporatiebestuurders, voor corporatiebestuurders. Welke maatschappelijke ontwikkelingen zien we en wat betekenen deze voor corporaties? Wat is de essentie van de corporatie van de toekomst en wat betekent dat voor mijn leiderschap als bestuurder? Het zijn vragen die tijdens de Leerlijn aan bod komen.
 

close

Het corporatiehuis

Het Corporatiehuis is een landelijk platform voor bestuurders en directies van corporaties. Samen werken zij binnen het Corporatiehuis aan de vraagstukken die er liggen voor de sector. Kennisontwikkeling- en deling staan hierbij centraal. Het Corporatiehuis is een initiatief van KWH. Het is een unieke samenwerking van, voor en door corporaties. Zonder commercieel belang. Met vooruitstrevende corporatieprofessionals die zien dat het beter, anders, slimmer kan.

Voor en door corporaties

HW Wonen zoekt naar nieuwe wegen en samenwerking met partijen die op gelijke wijze vernieuwing vorm wensen te geven. Het Corporatiehuis geeft hierbij een impuls.

Ben Pluimer
Directeur / Bestuurder
HW Wonen

Kennisbank

Actueel thema: Leerlijn het nieuwe sturen

Bekijk de hele kennisbank

Nieuws

Bekijk meer nieuws
Het corporatiehuis is onderdeel van KWH