Initiatieven > Masterclass polarisatie en tweedeling, editie 2
Het corporatiehuis is een initiatief van

Masterclass polarisatie en tweedeling, editie 2

Burgers tegenover politiek, wappies tegenover wokies, wij tegenover zij: de tegenstellingen tussen verschillende groepen in onze samenleving lijken steeds sterker en luidruchtiger te worden. Het politieke en maatschappelijke debat verhardt zich, waarbij de hakken in toenemende mate in het zand worden gezet. Moeten we ons serieus zorgen maken, of valt het allemaal wel mee? Krijgen kleine groepen simpelweg te veel aandacht van de (sociale) media en hebben we met elkaar in toenemende mate een vertekend beeld van de werkelijkheid? Of doet het minder ter zake of toenemende polarisatie een feit is of zo wordt beleefd? Hoe keren we met elkaar het tij en welke rol ligt daarin voor de woningcorporaties?

Deze en andere vragen staan centraal in een leerzame, inspirerende en ook praktische masterclass die het Corporatiehuis op donderdag 18 april 2024 organiseert. Een middag die je meer inzicht geeft in de onderwerpen polarisatie en tweedeling, in de dynamiet van het wij-zij denken en oplossingsrichtingen en zeker ook in jouw aandeel in dit geheel. Hoe kun je depolariseren? Dat doen we in belangrijke mate aan de hand van interactieve bijdragen van Hans Boutellier en Bart Brandsma. Eerder leverden zij een succesvolle bijdrage aan de Corporatiehuis-leerlijn 'De tweedeling te lijf'.

Terug naar initiatieven

Deelnemen of meer informatie?

Wil je graag deelnemen aan deze Leerlijn, of wil je meer informatie? Laat het weten via Christa Uithol programma manager van het Corporatiehuis op christa.uithol@hetcorporatiehuis.nl of 06-21582665.

Het corporatiehuis is onderdeel van KWH
Design Pressure Line realisatie Kōdo