Over het corporatiehuis

Het corporatiehuis is een initiatief van

Het Corporatiehuis is een landelijk platform voor bestuurders en directies van corporaties. Samen werken zij binnen het Corporatiehuis aan de vraagstukken die er liggen voor de sector. Kennisontwikkeling- en deling staan hierbij centraal. Het Corporatiehuis is een initiatief van KWH (www.kwh.nl). Het is een unieke samenwerking van, voor en door corporaties. Zonder commercieel belang. Met vooruitstrevende corporatieprofessionals die zien dat het beter, anders, slimmer kan. 

 

Deelnemen?

Als corporatiebestuurder of directielid kun je deelnemen aan verschillende lopende initiatieven. Je vindt ze op de website. Ook kun je zelf een idee voor een initiatief inbrengen. We verkennen dan het vraagstuk wat er ligt en bekijken wat nodig is om dit initiatief in het Corporatiehuis te kunnen starten. De facilitaire en organisatorische ondersteuning vindt plaats vanuit het Corporatiehuis. Zo kunnen de deelnemers echt met het thema bezig zijn en niet met randzaken. De tijdsinvestering voor de deelnemers is afhankelijk van de omvang van het traject. De output van de verschillende initiatieven delen we zoveel mogelijk op deze website, zodat deze beschikbaar is voor de gehele sector.

PE-punten

Het Corporatiehuis is geregistreerd (onder KWH) bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Het betekent dat het Corporatiehuis een kwaliteitskeurmerk heeft voor de activiteiten die er in plaats vinden en voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Ervaringen

Marcel Korthorst, directeur-bestuurder van woningcorporatie WVH, deelnemer Leerlijn sociale rechtvaardigheid:

Tinka van Rood, directeur bestuurder Trivire, deelnemer Leerlijn sociale rechtvaardigheid:

 

Het corporatiehuis is onderdeel van KWH
Design Pressure Line realisatie Kōdo