Initiatieven > Themabijeenkomst effectiever omgaan met je Rvc: hoe doe je dat?
Het corporatiehuis is een initiatief van

Themabijeenkomst effectiever omgaan met je Rvc: hoe doe je dat?

De leden van je Raad van Commisarissen worden voor tenminste vier jaar benoemd. Als directeur-bestuurder ga je dus een langdurige relatie met hen aan. Daarbij vervult je RvC grofweg drie rollen: die van toezichthouder, die
van sparring-partner/adviseur en die van werkgever. Het vinden van een juiste balans tussen die rollen –en van de specifieke invulling van elk daarvan- is voor veel directeur-bestuurders een continue zoektocht. Een zoektocht die wisselt in de tijd, afhankelijk ook van waar je als corporatie op een zeker moment “staat”, van jouw eigen ambities en behoeften als directeur-bestuurder en natuurlijk die van de RvC-leden zelf.

Hoe ziet de optimale balans tussen die verschillende rollen er voor jou uit? Waar zit je behoefte? En hoe tevreden ben je over de invulling van die respectievelijke rollen? Hoe stuur je op verandering en verbetering, en waar loop je dan tegenaan? Anders gezegd: hoe geef je vorm aan een effectievere omgang met je RvC, waarin je als directeur-bestuurder zo dicht mogelijk bij jezelf kunt blijven? Deze vraag is vertrekpunt voor deze themabijeenkomst die het Corporatiehuis faciliteert, in samenwerking met Tinka van Rood (Trivire) en Stefan van Schaik (Wooncompagnie).

Terug naar initiatieven

Deelnemen of meer informatie?

Wil je graag deelnemen aan deze Leerlijn, of wil je meer informatie? Laat het weten via Christa Uithol programma manager van het Corporatiehuis op christa.uithol@hetcorporatiehuis.nl of 06-21582665.

Het corporatiehuis is onderdeel van KWH