Initiatieven > Leerlijn leiding geven aan de corporatie van de 21ste eeuw - editie 1
Het corporatiehuis is een initiatief van

Deelnemers

Havensteder

Elan Wonen

Woonbron

Woonforte

Haag Wonen

Patrimonium Barendrecht

SOR

HW Wonen

l'Escaut Woonservice

Vivare

Woonbedrijf Eindhoven

RWS Goes

Masterclasses:

Masterclass 1, de bedoeling van corporaties

Tijdens deze eerste masterclass verkenden de deelnemende bestuurders hun omgeving en de omgeving van de toekomst. Wat is de why van de corporatie? Welke rol heeft ze in de samenleving nu en in de toekomst? Hoe gaan ze als leiders de corporatie richting die toekomst begeleiden en wat leren ze van organisaties buiten de sector?

Masterclass 2, leiderschap in verandering

Het begeleiden van de corporatie richting de toekomst, vraagt een bepaalde stijl van leidinggeven. Wat voor type leider ben jij? Waar loop je tegen aan? En hoe richt je je organisatie in voor de toekomst?

Masterclass 3, ethiek

Belangrijker dan ooit tevoren is het om als leider de juiste dingen te doen. Maar wat zijn juiste dingen? Wat zijn hierin de afwegingen die je als leider maakt. En welke dilemma’s kom je daarin tegen. Wat zijn de elementen die van belang zijn bij het morele kompas? Bijzonder: bij deze masterclass brengen we een bezoek aan de Essalam Moskee, gastsprekers hierbij zijn Doekle Terpstra en Yassin Elforkani.

Masterclass 4, circulaire samenleving en co-creatie

People, profit, planet een samenleving waarin een natuurlijk balans is tussen geven en ontvangen. Geen roofbouw of disbalans. Hierin is het samen met anderen werken aan de opgaven die er in de maatschappij zijn. Hoe spelen we daar als corporatie op in? Wat voor soort leiderschap vraagt dit?

Masterclass 5, sociale stabiliteit en rechtvaardigheid

Onze primaire doelgroep heeft (mogelijk) minder toekomstperspectief. Minder toekomstperspectief leidt tot onverschilligheid en dat kan uiteindelijk leiden tot verstoring van sociale stabiliteit van wijken en de samenleving. Hoe kunnen we met de kennis over deze psychologische principes dat doen wat nodig is om te bouwen aan sociale stabiliteit?

Masterclass 6, legitimatie en vertrouwen

Mensen zijn kritischer geworden richting instituties. Het past in de tijdsgeest dat mensen eenvoudig een oordeel kunnen geven over alles en iedereen. Wat doet dit met je legitimiteit? Hoe ga je als corporatie mee om met deze nieuwe kritische huurder? Hoe zorg je voor vertrouwen en voor ambassadeurs? Welke rol kun je hier zelf in pakken?

Terug naar initiatieven
Het corporatiehuis is onderdeel van KWH